Čili mrkva s avokádovým dipom

Váš vynikajúci obed, ak ste sa rozhodlli aj vy zhadzovať zimné kilá!

Príprava: 20 minút


Potrebujeme na 2 porcie:

400 g mladej mrkvy

1 čili papričku

100 g čučoriedok

1 ČL medu

2 ČL olivového oleja

2 limetky

4 PL cíceru z konzervy

200 g nízkotučného tvarohu

2 avokáda, potrebujeme 70 g drene

za hrsť nasekaných čerstvých byliniek (oregano, saturejka, petržlenová vňať)

čerstvo zomleté čierne korenie

4 paličky grahamových grisín

Postup:

1. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na paličky. Čili nakrájame nadrobno. čučoriedky umyjeme, osušíme.
2. Med a olivový olej rzhorejeme na panvici. Mrkvu orestujeme zo vštkých strán, osolíme, posypeme nasekanou čili papričkou. 3. Čučoriedky a cícer zmiešame s 2 PL limetkovej šťavy.
4. Tvaroh a avokádovú dreň rozmixujeme spolu s 2-3 PL limetkovej šťavy na pyré. Nasekáme bylinky pridáme k mrkve a cíceru, osolíme, okoreníme.
5. Podávame s svokádovo-tvarohovým dipom a celozrnnými grisinami.

Porcia obsahuje asi 405 kcal

Príprava receptu, foodstyling, dekorstylin, text a foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk