Čokoládovo – kokosová roláda

Príprava: 40 minút
Pečenie: 18 minút

Potrebujeme na 1 roládu:
maslo na vymastenie plechu
150 g tmavej čokolády nalámanej na drobné kúsky
6 veľkých vajec, oddelených na žĺtka a bielka
170 g trstinového nerafinovaného cukru
25 g kakaového prášku
25 g mletých mandlí
250 g mascarpone
400 ml šľahačkovej smotany
50 ml Malibu
85 g práškového cukru
125 g nakrájaných mochýň
75 g kokosových vločiek opražených nasucho

Postup:
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý vymastíme maslom. Čokoládu vložíme do menšieho hrnca a postupne roztápame vo vodnom kúpeli, občas zamiešame. Zložíme zvodného kúpeľa a necháme trochu vychladnúť. Žĺtka vyšľaháme dopenista spolu s cukrom. V druhej miske vyšľaháme bielka na pevný sneh. Sneh zľahka veľkou metličkou primiešame k vyšľahaným žĺtkom.
Do čokolády primiešame kakao a mandle, dobre vyšľaháme. Zmes pridáme k vyšľahaným žĺtkom zmiešanými so snehom a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 15 – 18 minút. Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú preložíme cestom na navlhčenú a pocukrovanú utierku a opatrne stiahneme papier na pečenie. Zrolujeme spolu s utierkou a necháme vychladnúť.
Mascarpone, smotanu, Malibu a práškový cukor do veľkej misy a šľaháme, kým sa nám nevytvorí pevný krém. Opatrne vystrieme roládu, ak niekde rozpukala, netrápte sa. Roládu naplníme tretinou krému, pridáme nasekané mochyne. Roládu jemne zrolujeme, preložíme na servírovací podnos alebo dosku a potrieme zvyšným krémom. Vrch dozdobíme kokosovými vločkami. Necháme v chladničke odpočívať niekoľko hodín a podávame.