Šťavnatý cviklovo-kakaový koláč

Šťavnatá slasť!

Príprava: 15 minút

Pečenie: 60 minút

Náročnosť: stredne zložitá

 

Potrebujeme na tortovú formu s priemerom 22 cm

185 g hladkej špaldovej múky

25 g kakaového prášku

220 g trstinového cukru

125 g masla

2 vajíčka

250 ml mlieka

1 lyžička vanilkového extraktu

260 g červenej repy

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. V miske vyšľaháme vajíčka. Do druhej vysokej misky nasypeme preosiatu múku a kakao, cukor, zmäknuté maslo, vyšľahané vajíčka, mlieko, vanilkový extrakt a poriadne vyšľaháme na nízkych otáčkach, kým nevznikne kompaktný hmota. Pridáme najemno nastrúhanú červenú repu a vyšľaháme.

Tortovú formu vymastíme maslom, nalejeme do nej cesto a pečieme 50 – 60 minút, kým sa cesto nelepí na zapichnutú špajdľu. Vyberieme z rúry, necháme 5 minút vychladnúť a odopneme tortovú formu. Podávame úplne vychladnuté.

Recept pripravila a odfotila Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk