Škvarková nátierka

Na škvarkovú nátierku treba:
300 až 400 g škvariek
2 vajcia uvarené natvrdo
1 menšiu cibuľu
1 strúčik cesnaku (môžeme aj vynechať)
asi 100 až 150 g scedeného zaváraného leča
podľa chuti aj trochu feferónky alebo štipľavej mletej papriky (môžeme vynechať)

V mixéri rozmixujeme škvarky, nasekané uvarené vajcia, nasekanú cibuľu, cesnak, pridáme lečo a podľa chuti aj feferónku. Komu sa žiada, môže ešte dosoliť.

Nátierka je skvelá na pečivo, hrianky, čerstvý chlebík ale aj na slané krekry či arabský chleba. Dokonca ani domáca zemiaková lokša takým obložením nepohrdne!

Zavárané lečo dodá nátierke veľmi príjemnú kyslastú dochuť. Práve preto je táto medzi našimi kamarátmi na každej párty tým najväčším hitom a vždy sa minie ako prvá :)