Špaldové lievance s kozím kefírom a čerešňovou omáčkou

Potrebujeme:

250 g špaldovej velozrnnej múky
500 ml kozieho kefíru
4 domáce vajíčka
1 lyžičku sódy bikarbóny
1 lyžicu domácej bravčovej masti na vyprážanie
Na čerešňovú omáčku:
500 g rozpolených čerešní
5 lyžíc domáceho repkového medu
1/2 lyžičky cejlónskej škorice
1/2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

Preosejeme múku, pridáme sódu bikarbónu, kefír, rozbité vajíčka a vymiešame hladké cesto. Necháme ho na pol hodinu oddýchnuť. Medzitým si pripravíme čerešňovú omáčku. Čerešne umyjeme, rozpolíme, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody, pridáme med, citrónovú šťavu, škoricu a prihrejeme, kým sa med nerozpustí. Túto omáčku nevarím, aby sa nezničili všetky vzácne látky, ktoré med obsahuje. Lievance vylejeme na vymastenú formu a pečieme chvíľu z každej strany. Hotové lievance polejeme čerešňovou omáčkou a podávame teplé. 

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto a text: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk