Štvorfarebné pudingové bábovky

Príprava: 15 minút + chladenie 12 hodín


Potrebujeme:

4 rôzne pudingové prášky

4 x 350 ml mlieka

4x 2 – 3 lyžice cukru

bobuľové ovocie na ozdobenie

Postup:

1. Pudingy varíme po jednom, na jedno vrecúško použijeme 350 ml mlieka a 2 – 3 lyžice cukru. Každý puding varíme rovnako. Dáme zovrieť 250 ml mlieka s cukrom a vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok, prilejeme do vriaceho mlieka, varíme tri minúty. 

2. Formičky opláchneme studenou vodou a postupne nalievame jednotlivé farebné vrstvy pudingov. 

3. Keď sú formičky plné, necháme puding vychladnúť a potom ešte vložíme do chladničky na ďalších 12 hodín. 

4. Potom vytiahneme z chladničky a opatrne vyklopíme. Ak to ide ťažko, pokúsime sa opatrne uvoľniť okraje od formy a bábovkou zatrasieme do strán. Potom priklopíme tanierom a prudko otočíme, prípadne ešte na vrch formy poklepeme. 

5. Ozdobíme sezónnym bobuľovým ovocím. Ja puding milujem poliať domácim ríbezľovým sirupom. 

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text: Jana Štrbková, foto: Jana a Marttin Štrbkovci