Bábovka s bielou čokoládou

Príprava: 40 minút

Pečenie: 45 minút

Potrebujeme na 1 bábovkovú formu:

300 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 220 g práškového cukru, 250 g bielej čokolády, 158 g masla, 310 ml mlieka, 3 vajcia, 1 lyžičku vanilkového extraktu, 160 g čokoládových cookies, 2 lyžice rozdrvených čokoládových cookies, maslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie formy na pečenie

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Rozdelíme žĺtka a bielky. Do misky dáme žĺtka a cukor, šľaháme dopenista. Pridáme maslo, mlieko, vanilkový extrakt a roztopenú čokoládu. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, miešame, kým nevznikne vláčne a ľahké cesto. Formu na bábovku vymažeme maslom vysypeme strúhankou a nalejeme do nej polovicu cesta, naň nasypeme rozdrvené sušienky a dolejeme zvyšné cesto.

Pečieme asi 45 minút. Či je bábovka dostatočne upečená, skontrolujeme tak, že do stredu zapichneme drevenú špajdľu. Ak sa na ňu cesto nelepí, môžeme vybrať z rúry. Necháme asi 10 minút vychladnúť, potom vyklopíme a dozdobíme zvyšnými rozdrvenými sušienkami.

Recepty pripravila: Jana Štrbková, foto: Jana Štrbková, Martin Štrbka, www.medovemotuzy.sk