Banánová bábovka s čokoládovou polevou

Pečenie: 40 minút

Potrebujeme na 1 bábovkovú formu:

125 g masla, 220 g práškového cukru, 45 g hnedého kryštálového cukru, 3 vajíčka, 300 g hladkej múky, 2 lyžice bezfosfátového prášku do pečiva, 1 lyžicu mletej cejlónskej škorice, 180 g kyslej smotany, 2 lyžičkou roztlačené banány – spolu asi 220 g

Čokoládová poleva:

250 g čokolády na varenie alebo horkej čokolády

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Do misky vložíme zmäknuté maslo, práškový cukor a hnedý cukor a vyšľaháme dopenista. Potom postupne pridávame vajíčka a šľaháme. Preosejeme múku, pridáme do nej prášok do pečiva a postupne zašľaháme do cesta, pridáme škoricu, kyslú smotanu a banány, ešte vyšľaháme.

Cesto dáme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút. Či je bábovka dostatočne upečená, skontrolujeme tak, že do stredu zapichneme drevenú špajdľu. Ak sa na ňu cesto nelepí, môžeme vybrať z rúry. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť. Pripravíme si karamelovú polevu. Vo vodnom kúpeli roztopíme na kocky polámanú čokoládu a ozdobíme ňou bábovku.

Bábovku upieklas a odfotila: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk