Bazové želé s koriandrom

Potrebujeme:
asi 10 veľkých bazových kvetov, 800 ml jablkového džúsu, 1 citrón, 500 g želírovacieho cukru, 4 vetvičky koriandra

Postup:
Kvety umyjeme pod tečúcou vodou kvietkami nadol a necháme odkvapkať na bavlnenej utierke. Bazové kvety a jablkový mušt privedieme do varu. Necháme vychladnúť. Vychladnuté uzatvoríme a necháme aspoň 2 dni odpočívať na chladnom mieste. Po dvoch dňoch si nachystáme odšťavené citróny a 750 ml precedeného jablkovo-bazového nápoja. Zmiešame želírovací cukor s citrónovou šťavou, muštom a asi 4 minúty povaríme na miernom ohni. Medzitým umyjeme bylinky, usušíme, odtráme lístky od stoniek. Asi minútu pred ukončením varenia sirupu, vyskúšame či tuhne, ak áno, pridáme bylinkové lístky. Želé naplníme do pohárov a dobre uzavrieme.