Biskvit z dvojakej čokolády

Príprava: 20 minút + chladenie
Pečenie: asi 55 minút
Potrebujeme asi na 40 kúskov:

175 g hladkej múky
175 g práškového cukru
25 g kakaového prášku
1 lyžicu prášku na pečenie
2 vyšľahané vajíčka strednej veľkosti
75 g nasekanej bielej a mliečnej čokolády
75 g nepražených a nesolených pistácií

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C, odstrihneme dva veľké pláty papiera na pečenie. Múku, cukor, kakao a prášok na pečenie nasypeme do veľkej misky a premiešame. Vyšľaháme vajíčka a pridáme ich do  zmesi, miesime rukami, kým nevytvoríme hladké cesto. Vmiešame kúsky nakrájanej čokolády a pistácie. Cesto prenesieme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Každú časť zrolujeme do 35 centimetrov dlhého valčeka. Rolky preložíme na pripravený papier na pečenie. Pečieme asi 30 – 35 minút. Vytiahneme z rúry, opatrne presunieme na drôtenú podložku a necháme asi 15 minút vychladnúť. Teplotu v rúre znížime na 140 °C. Použijeme nôž na chlieb a každú rolku nakrájame asi na centimetrové plátky. Plátky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme dopiecť v rúre asi na 15 – 20 minút, kým nie sú keksy vysušené. Premiestnime na mriežku. Servírujeme vychladnuté.

Tip medových motúzov:
Keksíky uskladnite do dobre uzatvárateľnej nádoby a v chlade vám vydržia rovnako chutné počas celého jedného mesiaca.