Cestovinový šalát s ružičkovým kelom

Príprava: 10 minút

Varenie: 20 minút

Potrebujeme na 4 porcie:

300 g cestovín tagliatelle alebo penne
100 g slaniny
60 g prošuta
2 strúčiky cesnaku
1 vetvičku tymiánu
350 g ružičkového kelu
30 g masla
30 g parmezánu

Postup:

Do veľkého hrnca nalejeme osolenú vodu, necháme zovrieť a cetoviny uvaríme podľa návode na obale do polomäkka. Cestoviny precedíme do druhého hrnca, lebo vodu použijeme neskôr. Medzitým rozohrejeme panvicu, slaninku a prošuto opražíme dochrumkava, asi 3 – 4 minúty. Pridáme cesnak a lístky tymiánu. Restujeme ešte minútu. Pridáme rozmrazený a nakrájaný ružičkový kel a miešame ešte päť minút. Zmiernime teplotu, podlejeme trochou vody z cestovín, pridáme maslo a nastrúhaný parmezán. Do omáčky nakoniec primiešame cestoviny. Servírujeme s hoblinkami parmezánu.

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk