Cigánske lečo

Príprava: 60 minút

Potrebujeme na 6 porcií:

2 lyžice masti
1 veľkú cibuľu
3 veľké mäsité paradajky
7 - 8 paprík
čierne korenie
nové korenie
soľ
nové korenie
1 strúčik cesnaku
1 menšie chladené  kura

Postup:

Kura naporcujeme na kúsky, na panvici rozpálime 2 lyžice  masti a nasucho na nej opražíme kúsky kuraťa a opkáme asi 20 minút, kým bude z  hotové tak z dvoch tretín. Do kotla na ohni dáme 1 lyžicu masti, speníme na nej nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky najkrájané paradajky, aby sa cibuľka nepripálila, teda neprismudla, ako sa zvyčajne pri varení v kotlíku na otvorenom ohni stáva. Keď paradajky pustia šťavu, pridáme nakrájanú papriku, osolíme, okoreníme podľa chuti a pridáme pretlačený strúčik cdesnaku. Keď bude zelenina z dvoch tretín hotová, pridáme k nej do kotla takmer hotové kura. Ešte desať minút povaríme a podávame. Dôležité je, aby malo lečo veľa šťavy. Podávame s chlebom, ktorý chutí najlepšie namočený do šťavy.

Príprava receptu: Kvetuša Ševčíková, text: Jana Štrbková, foto: Jana a Martin Štrbkovci