Datlové guľôčky s pistáciami

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling. foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk

Potrebujeme:

250 g zomletých datlí
100 g mandlí
100 g lieskových orieškov
4 lyžice sezamu
1 lyžica kakaa
1 lyžica ružovej vody alebo vody z pomarančových kvetov
100 g 80 % čokolády
nasekané pistácie na posypanie

 datlovegulockysorechami.jpg

Postup:

  1. Datle aj lieskovce nasucho o pražíme na panvici.
  2. Datle, mandle, lieskovce, sezam a kakao spolu rozmixujeme v sekáčiku.
  3. Roztopíme čokoládu.
  4. Z hmoty vytvarujeme guľôčky.
  5. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a polejem ňou guľôčky. Nakoniec posypeme nasekanými nesolenými a nepraženými pistáciami.
  6. Vložíme do malých košíčkov a spotrebujeme do troch dní.

Môj tip:

Na guľôčky môžete použiť orechy, ktoré máte po ruke, s každým druhom budú chutiť trochu inak. U nás doma sú najobľúbenejšie lieskovce a vlašské orechy.

datlovepralinkysmandlami.jpg