Delikátny rebarborový nákyp

Delikátny rebarborový nákyp

Náročnosť: nízka

Príprava: 30 minút

Pečenie: 30 minút

Potrebujeme: 500 g rebarbory, 4 PL cukru z kokosových kvetov (alebo vanilkového cukru), 100 g hladkej špaldovej múky, 1 PL prášku do pečiva, 1 ČL cejlónskej škorice, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry z biocitróna, 4 vajcia, 100 ml kyslej smotany, 100 ml smotany na šľahanie, zmäknuté maslo a cukor na vysypanie formy

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Štyri menšie ohňovzdorné misky alebo formu na srnčí chrbát vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky veľké asi 3 až 4 centimetre.
  2. Dáme do formy alebo misiek a vysypeme cukrom. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Vajcia vyšľaháme s oboma smotanami a s cukrom. K tejto zmesi primiešame sypké suroviny.
  3. Cesto vylejeme na rebarboru v zapekacích miskách či vo forme, posypeme škoricou. Zapekáme asi 30 minút, kým sa okraje sfarbia dozlatista. Nákyp podávame ešte teplý
    Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text, foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk