Grilovaný červený melón s mätovým pestom

Príprava: 35 minút

Potrebujeme na 4 porcie:

1 lyžicu agátového medu
60 g lúpaných mandlí
1 hrsť lístkov čerstvej mäty
1 lyžica čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
2 lyžice olivového oleja
1 malý červený melón

Postup:

1. Pripravíme si pesto.

2. Do sekáčika dáme cukor, 3 lyžice vychladnutej prevarenej vody.

3. Pridáme mandle, citrónovú šťavu, olivový olej med a cukor.

4. V sekáčiku mixujeme, kým sa nevytvorí pyré.

5. Červený melón nakrájame na dvojcentimetrové kúsky a dáme na 2 – 3 minúty na gril.

6. Ešte horúce servírujeme s mätovým pestom.

Môj tip:

Ak ste sa rozhodli, že si do konca leta vylepšíte líniu, je „tukožrút“ červený melón vaším dokonalým spoločníkom! Naplánujte si raz za týždeň jeden melónový deň a aj počas ostatných dní si ho hojne vychutnávajte. Nebude vás sužovať neodolateľná chuť na sladké, či návaly vlčieho hladu, pocítite príval energie. A už po dvoch či troch týždňoch vás pohľad na ručičku váh príjemne prekvapí.