Jablkovo-paprikový šalát s morčacími prsiami

 Príprava: 20 minút

Náročnosť: nízka

Potrebujeme na 2 porcie:

2 PL slnečnicových semienok

1 červenú cibuľu

100 g šalátovej uhorky

2 oranžové papriky (200 g)

1 jablko (150 g)

5 ČL olivového oleja

1 pomaranč

2 PL syra typu žervé

2 PL smotany do kávy (10% tuku)

2 PL nasekaného čerstvého kôpru

1 ČL dijónskej horčice

čerstvo zomleté korenie, soľ, biely ocot balsamico

100 g údených morčacích pŕs

Postup:

1. Slnenčnicové semienka orestujeme na panvici nasucho. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Uhorku, papriku a jablko umyjeme a osušíme.

2. Papriku nakrájame na tenké rezance a spolu s červenou cibuľou orestujeme na 2 ČL olivového oleja asi 3-5 minút. Necháme vychladnúť.

3. Šťavu z jedného pomaranča zmiešame so syrom, smotanou, 3 ČL olivového oleja, čerstvý kôprom a horčicou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme balzamikom.

4. Uhorku a jablko nakrájame na kúsky, zalejeme šalátovou zálievkou a pridáme nakrájanú papriku. Šalát dáme do boxu. Do druhého boxu dáme údené morčacie prsia posypané slnečnicovými semienkami.

Porcia obsahuje asi 405 kcal

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, test a foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk