Jednoduchá čerešňová bublanina

Potrebujeme:

6 vajec, 300 g pastovaného repkového medu, 300 g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 1 bezfosfátový prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 100 ml oleja, 100 ml vody, 400 g - 500 g odkôstkovaných čerešní


Postup:

Oddelíme žĺtka od bielkov a žĺtka vyšľaháme spolu s medom a vanilkovým cukrom dopenista, hoci aj 15 minút. Postupne pridávame olej a vodu, poriadne prešľaháme. Preosejeme múku a zmiešame s práškom do pečiva a nastrúhanou citrónovou kôrou, postupne pridávame do vaječnej hmoty. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame do cesta. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme po celej ploche plechu. Na vrch pridáme odkôstkované a rozpolené čerešne. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Bublaninu pečieme asi 20-25 minút. Nakoniec posypeme najemno pomletými mandľami alebo práškovým cukrom.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text, foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk