Jemné syrové praclíky

Náročnosť: nízka

Príprava: 20 minút + 30 minút chladenie

Pečenie: 20 minút

 

Potrebujeme asi na 2 plechy:

250 g hladkej špaldovej múky, 250 g masla, 150 g syru Zlato, 100 g parmezánu, 1 vajíčko, soľ podľa chuti. Na potretie: žĺtok, soľ, sézam, rascu, čiernu rascu (černušku siatu)

Postup:

Pracovnú dosku pomúčime a vajce, múku, maslo, soľ spracujeme na hladké cesto. Pridáme nastrúhané oba druhy syra, poriadne vymiesime.

Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Vykrajujeme praclíky a ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie. Nakoniec praclíky potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom či rascou. Unikátne chutí čierna rasca – černuška siata.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 – 25 minút, dozlatista. Podávame teplé alebo izbovej teploty.

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk