Kaša z domácej granoly

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk

Náročnosť: nízka
Príprava: 25 minút

Potrebujeme na 4 porcie:

2 hrnčeky ovsených vločiek
½ hrnčeka strúhaného kokosu
1 hrnček orechov
2 lyžice semienok
150 g tabuľky horkej čokolády
½ hrnčeka masla
5 lyžíc medu
50 g sušeného ovocia
½ litra mlieka
1 mango
4 židovské čerešne

 kasasmangom.jpg

Postup:

  1. Rúru vyhrejeme na 170 ˚C. Plech  vyložíme papierom na pečenie.
  2. Zmiešame vločky, kokos, nasekané oprechy, semienka. V hrnci rozpustíme maslo a med, zmiešame so sypkými ingredienciami.
  3. Granolu rozsypeme po plechu a pečieme asi 10 minút.
  4. Necháme vychladnúť, presypeme do misky a vmiešame do nej nasekanú čokoládu a sušené ovocie.
  5. Granolu rozdelíme do 4 misiek, zalejeme teplým mliekom. Ozdobíme nakrájaným ovocím.