Kaprie hranolčeky

Potrebujeme na 4 porcie:


Príprava: 15 minút + pár minút na odležanie

600 g filetov z kapra, 10 g soli, sladkú papriku, 2 strúčiky cesnaku, mletý kmín, mletý zázvor, 30 g slaná sójová omáčka, 50 g hladkej múky, 30 g škrobovej múčky, 200 ml oleja na vyprážanie

Postup:

  1. Filety z vykosteného kapra nakrájame na dlhšie tenké kúsky, hranolky. Tie osolíme, votrieme do nich prelisovaný cesnak, korenie, sójovú omáčku a necháme pár minút odležať odležať.
  2. Kúsky kapra obalíme v múke zmiešanej s trochou papriky a škrobovou múčkou. Vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista. Vypražené necháme odkvapkať v site alebo na papierovej utierke a podávame.

Tip Medových motúzov:

Kaprie hranolky vynikajúco chutia s kyslou smotanou, do ktorej primiešame lyžičku strúhaného sterilizovaného chrenu. Ako príloha je vynikajúca zemiaková kaša zmiešaná s kvasenou kapustou a ozdobená slaninkou alebo opraženou cibuľkou.

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk