Kapustový šalát s rascou

Príprava: 10 minút

Potrebujeme:

1 menšiu bielu kapustu
1 menšiu cibuľu
1 kopcovitú lyžičku soli

2 lyžičky kryštálového cukru
3 lyžice umeoctu (z japonských sliviek)

trocha extra panenského olivového oleja

Postup:

1. Kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu nakrájame nadrobno.

2. Do malého hrnca dáme trochu oleja, pridáme cibuľu, zohrejeme na miernom ohni, pridáme soľ, cukor, opražíme cibuľku, kým sa cukor nerozpustí, pridáme rascu. Keď je cukor rozpustený, pridáme umeocot, krátko povaríme.

3. Do horúceho nálevu pridáme nadrobno nakrájanú kapustu a dôkladne premiešame. Môžeme ihneď podávať. Ja mám tento šalát najradšej, keď postojí v chladničke do druhého dňa. Chutí skvelo len z letnej kapusty. Aspoň podľa mňa.

Recept na domácu štipľavú majonézu TU :-)

Recept na kuracie paličky v sezame TU :-)

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text: Jana Štrbková, foto: Jana a Martin Štrbkovci