Kokosový chlebík s višňami

Príprava: 30 minút

Pečenie: 60 minút

 

Potrebujeme na 1 formu na srnčí chrbát:

1 balenie vanilkového cukru

100 ml kokosového mlieka

1 lyžicu citrónovej šťavy

50 g čerstvej kokosovej dužiny

100 g strúhaného kokosu

250 g zmäknutého masla

100 g maizeny

200 g polohrubej múky

150 g práškového cukru

200 g kryštálového cukru

2 lyžičky prášku do pečiva

štipku soli

strúhaný kokos na posypanie

nastrúhanú kôru z ½ citróna

4 vajcia

750 g čerstvých višní

maslo a strúhanku na vymastenie a vysypanie formy

Postup:
1. Višne odkôstkujeme a zmiešame s dvoma lyžicami múky. Maslo s oboma cukrami, citrónovou kôrou a štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny.

2. Po jednom všľahávame vajcia a približne 3 – 4 lyžice maizeny.

3. Zvyšok múky, maizeny, strúhaný kokos a prášok do pečiva zmiešame s asi 75 ml kokosového mlieka a jemne vmiešame do cesta, pridáme višne.

4. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy.

5. Rúru vyhrejeme na 160 °C a pečieme asi 60 minút. Ešte teplý chlebík vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a kokosovou múkou alebo strúhaným kokosom.

 

Príprava receptov, text a foto: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na www.medovemotuzy.sk