Krémová polievka z ružičkového kelu

Náročnosť: nízka

Príprava: 20 minút

 Potrebujeme asi na 4 porcie:

500 g ružičkového kelu, 1 stonku stonkového zeleru, 1 malý pór, 1 lyžica masla, 1 lyžica olivového oleja, 3 šálky zeleninového vývaru, pol šálky kokosového mlieka (alebo sladkej smotany), 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 mrkva, 1 petržlen, nahrubo mleté čierne korenie, pol lyžičky kurkumy

Postup:

  1. Ružičkový kel ošúpeme z vrchných lístkov. Stonkový zeler zbavíme nožíkom vláskov a nakrájame nadrobno. Aj pórik nakrájame nadrobno.
  2. V hrnci na miernom ohni zohrejeme maslo a olej, pridáme kurkumem a čerstvo zomleté čierne korenie. Opečieme zeler a pór, opekáme asi 3 minúty. Pridáme na polovice nakrájaný ružičkový kel a opekáme, kým kel nezosvetlie, stačí na to pár minút.
  3. Ručným mixérom rozmixujeme polievku dohladka, pridáme kokosové mlieko alebo smotanu.
  4. Podávame s jedlými kvetmi alebo s nadrobno n akrájanou petržlenovou vňaťou.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk