Kukuričná pizza s hubami

Príprava: 30 minút

Pečenie: 6 minút


Potrebujeme na 6 porcií:

50 g nakrájaného masla

2 pretlačené strúčiky cesnaku

250 natenko nakrájaných šampiňónov

Morskú soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

6 stoniek estragónu

375 ml mlieka

170 g polenty

40 g syra zlato nakrájaného na malé štvorčeky

200 g nastrúhaného parmezánu

Postup:

Rúru vyhrejeme na 180 °C. V panvici rozpálime maslo, pridáme cesnak, huby, soľ, korenie a za stáleho miešania restujeme asi 6 minút. Pridáme estragón a restujeme asi minútu, kým sú huby zlatisté. Panvicu odložíme z ohňa.

Mlieko nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme polentu a oheň znížime na minimum. Varíme asi 4 minúty do zhustnutia. Odložíme z ohňa, pridáme syr zlato, parmezán, soľ korenie a rozmiešame. Polentu dáme na plech vyložený papierom na pečenie a vytvoríme asi 3 centimetre hrubú placku. Navrch rozložíme zmes so syrom zlato a hubami. Dáme na 6 minút zapiecť do vyhriatej rúry.

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk