Kuracie paličky so sezamom

Príprava 10 minút + marinovanie počas noci

Pečenie: 50 minút

Potrebujeme:

12 kuracích paličiek

1 lyžicu olivového oleja

3 lyžice medu

1 lyžičku soli

štipku mletého čili a mletého čierneho korenia

½ lyžičky mletej škorice

2 lyžice citrónovej šťavy

1 lyžičku mletej sladkej papriky

hrsť sezamových semienok

Postup:

1. Do mikroténového vrecka vložíme kuracie paličky, olej med, soľ, čili, čierne korenie, škoricu, citrónovú šťavu a papriku. Vrecko pevne uzatvoríme, potrasieme ním a uložíme na noc do chladničky.

2. Do pekáča naukladáme paličky vytiahnuté z vrecka  s marinádou, zľahka podlejeme vodou, maximálne do výšky jeden centimeter. Poriadne posypeme sezamovými semienkami a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút.

3. Potom paličky otočíme, posypeme semienkami aj z druhej strany a necháme piecť ďalších 20 minút, kým nebudú pekne prepečené.

4. Podľa potreby ich môžeme ešte trochu podliať. Výsledkom budú kúsky kuraťa so zlatistou kožkou, ale sezam zostane svetlý.

5. Ja mám túto dobrotu najradšej s chrumkavým a šťavnatým kapustovým šalátom. Recept TU :-)

Recept na pravú domácu pikantnú majonézu TU :-)

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text: Jana Štrbková, foto: Jana a Martin Štrbkovci