Mandľové guľôčky v čokoláde

Potrebujeme na 20 kusov:

2 hrnčeky lúpaných mandlí alebomandľová múka
2-3 lyžice medu
1-2 lyžicu vody
1/2 lyžičku vanilkového extraktu

Na polevu: 

30g vysokopercentnej čokolády

1 lyžička kokosového oleja

 Postup:

1. V mixéri si rozmixujeme všetky suroviny spolu čo najviac dohladka. Začneme s 2 lyžicami medu a 1 lyžicou vody a ak sa zdá hmota príliš tuhá a málo sladká, pridáme ešte po lyžici medu aj vody. V prípade, že chcete v guličkách zvýšiť množstvo bielkovín, pridajte aj 1/2 odmerky vanilkového proteínu.

2. Zo vzniknutej marcipánovej hmoty vyrobíme guľôčky.

3. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu spolu s lyžičkou kokosového oleja a poriadne ich spolu rozmiešame.

4. Marcipánové guľôčky obalíme v roztopenej čokoláde a následne ich uložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 5 hodín.

1 ks obsahuje až 20% odporúčanej dennej dávky vitamínu E, mangánu a 10% ODD horčíka a medi.

Recept: Katarína Žužičová, príprava receptu, foodstyling: Nina Malina, foto: Jana Štrbková