Medvedie labky s gaštanovým pyré

Príprava: 30 minút
Pečenie: 15 minút
Potrebujeme asi na 50 kúskov:
180 g zmäknutého masla
150 g práškového cukru
2 žĺtky
150 g gaštanového pyré
250 g polohrubej múky
tuk na vymastenie formičiek
2 lyžice kakaového prášku zmiešané so 4 lyžicami práškového cukru

Postup:
V mise miešame maslo a postupne pridávame cukor  žĺtky. Pridáme gaštanové pyré alebo mleté gaštany, múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme 30 minút zabalené vo fólii v chlade odpočívať.
Formičky na medvedie labky vymažeme maslom. Odkrajujeme kúsky cesta a vkladáme ich do formičiek a vytvarujeme prstami, aby cesto bolo mierne prehĺbené.
Formičky uložíme na plech a v rúre vyhriatej na 170 °C pečieme asi 15 minút a podľa potreby aj dlhšie. Po upečení labky hneď vyklopíme a ešte teplé obalíme v zmesi cukru a kakaa.