Orechy s parížskym krémom

Príprava: 30 minút
Pečenie: 10 minút
Potrebujeme asi na 50 kúskov:

Na cesto: 180 g práškového cukru, 25 g holandského kakaa, 280 g masla, 300 g hladkej špaldovej múky (alebo pšeničnej), 60 g polohrubej špaldovej múky, 120 g mletých vlašských orechov, 1 lyžička nastrúhanej kôry z biocitrónu

Na krém: 250 ml 40% smotany na šľahanie, 100 g kvalitnej tmavej čokolády, 250 g zmäknutého masla, 100 g kryštálového cukru (cukru z kokosových kvetov)

Postup:
1. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na hodinu do chladu.
2. Potom postupne odoberáme kúsky cesta a vtláčame ich do formičiek na orechy. Cesto by malo vyplniť celú formičku, ale zároveň by mala ostať jamka na krém.
3. Rúru predhrejeme na 200 °C a pečieme asi 9 minút. Po vybratí z rúry vyklopíme z formičiek.
4. Pripravíme si krém. Uvaríme smotanu s nalámanými kúskami čokolády a necháme postáť do druhého dňa.
5. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne prilievame ochutenú smotanu a vyšľaháme na nadýchaný krém.
6. Pomocou cukrárskeho vrecka s rovnou trubičkou krém nastriekame na polovicu dávky orechov a spojíme.
7. Skladujeme na chladnom mieste.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstylng, text a foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk