Osviežujúci rebarborový džem

Náročnosť: nízka
Príprava: 20 minút
Varenie: 35 minút
Sterilizovanie: 20 minút

Potrebujeme na 4 poháre (250 ml):

1 kg rebarbory, 500 g želírovacieho cukru, 350 ml vody, 1 citrón

Postup:

Rebarboru ošúpeme, oumyjeme a necháme odkvapkať.

Nakrájame na kocky a varíme s trochou vody, kým sa nerozvarí.

Potom pridáme cukor,  citrónovú šťavu a varíme, kým marmeláda nezhustne.

Nezabúdajme miešať, aby neprihorela na dno kastróla. Ak namiesto cukru použijeme želírovací cukor, bude mať džem hustejšiu konzistenciu.

Keď je džem hotový, prelejeme ho do sterilizovaných pohárov, zatvoríme viečka a uložené hore dnom necháme vychladnúť.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto,
text: Jana Štrbková, 
www.medovemotuzy.sk