Ovocné cukríky v čokoláde

Príprava: 5 minút
Nahrievanie: 5 minút
Namáčanie v čokoláde: 15 minút + tuhnutie

Potrebujeme:

24 plátkov čírej želatíny
500 ml ríbezľovej šťavy
50 g kryštálového cukru
2 lyžice medu
10 g kyseliny citrónovej
práškový cukor zmiešaný v pomere 1/1 s kukuričným škrobom na obalenie
120 g mliečnej čokolády

Postup:

1. Želatínu namočíme do studenej vody. Šťavu s cukrom a kyselinou citrónovou premiešame a zahrejeme, ale nevaríme.

2. Do horúcej tekutiny vmiešame med a vložíme zmäknutú želatínu, za stáleho miešania ju necháme v ovocnej šťave rozpustiť.

3. Odstavíme zo sporáka, kým zmes trochu nevychladne, nalejeme ju do formičiek vypláchnutých studenou vodou. Alebo na menší plech či porcelánovú tácku vyloženú papierom na pečenie do výšky asi 2 - 3 centimetre.

4. Necháme cez noc dobre stuhnúť.

5. Na druhý deň pokrájame stuhnutú hmotu ostrým nožom alebo vykrajovátkami a vykrojíme rôzne tvary. Ak sme naliali želatínu do formičiek, vložíme ich na hodinu do mrazničky, aby sa dala vyklopiť.

6. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Nakrájanú želatínu alebo vyklopené cukríky dáme na mriežku a oblejeme roztopenou čokoládou. Nechájme stuhnúť.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk