Pšeno s rajčinami, prošutom a rukolovým pestom

Príprava: 25 minút

Náročnosť: nízka

Potrebujeme na 2 porcie:

200 g cherry paradajok, 100 g prošuta, 2 PL olivového oleja, 1 hrnček pšena, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, kurkuma

Na pesto: 2 hrste rukoly, hrsť mandlí, 4 PL olivového oleja, štipku soli

Postup:

1. Na plech vyložený papierom na pečenie položíme rajčiny a plátky prošuta. Rajčiny potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút.

2. V malm hrnci zohrejeme 1 PL olejazomletým čiernym korením a kurkumou. Pšeno vysypeme do kovového sitka a trikrát prelejeme viracou vodou. Vysypeme pšeno, osolíme a krátko orestujeme. Zalejeme hrnčekom a pol vriacej vody a na miernom plameni varíme ešte 15 minút.

3. Pripravíme pesto. Do mixéru dajme rukolu, orechy, olej a soľ. Rozmixujme na husté pesto. Pesto vložíme do sklenenej nádobky. Rajčiny a prošuto vložíme do boxu a pšeno dáme do ďalšej škatuľky. Ráno už len zoberieme do práce.

Porcia obsahuje asi 440 kcal

Príprava receptu, foodstyling, dekorstylin