Palacinky s marhuľovým tvarohom

 Príprava: 25 minút

Potrebujeme na 1 porciu:

150 g nízkotučného tvarohu

7 PL sýtenej minerálky

štipku soli

1 ČL trstinového cukru

1 vajíčko

30 g hladkej špaldovej múky

50 g marhúľ, 30 g jahôd

1-2 ČL pomarančovej marmelády

1 PL mletých ľanových semienok

2 ČL repkového oleja

Postup:

1. Cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme 2 PL tvarohu, minerálnu vodu, soľ, múku a vajce. Necháme 15 minút postáť.

2. Medzitým marhule a jahody umyjeme, osušíme, marhule odkôstkujeme a nakrájame na štvrtinky.

3. Zvyšok tvarohu zmiešame s marmeládou a pomletými ľanovými semienkami. Uložíme do boxu spolu s marhuľami a jahodami.

4. Rozohrejeme keramickú alebo liatinovú panvicu, na každú palacinku použijeme 1 ČL oleja a vypražíme dve palacinky.

5. Palacinky položíme na papier na pečenie a uložíme do boxu. Donrotu si nezabudnime zobrať do práce.

Porcia obsahuje asi 440 kcal

Tip:

Alternatívnym sladidlom je cukor z kokosových kvetov. Je plný vitamínov a minerálov a má nízky glykemický index.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text, foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk