Pečená tekvica s kurkumovou majonézou

Potrebujeme:

1 tekvicu hokkaido
olivový olej
korenie garam masala
soľ
Na domácu majonézu:
1 vajce
asi 60 ml olivového oleja
soľ
1 lyžička dijonskej horčice
1/2 lyžičky kurkumy
1 veľký prelisovaný strúčik cesnaku
trochu citrónovej šťavy
med podľa chuti

Postup:

Nakrájanú tekvico hokkaido dáme na plech, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a korením garam masala a pri 200 stupňoch Celzia pečieme asi 20 - 30 minút. Medzitým pripravíme domácu majonézu. Do vysokej nádoby dáme olej, vajce, cesnak, soľ, kurkumu, horčicu, med aj citrónovú šťavu. Vložíme ponorný mixér a bez pohybu mixujeme asi 1 minútu, kým nie je zmes krémová. Potom môžeme mixérom pohybovať hore aj dolu. HOTOVO.

Recepti pripravili a odfotili: Jana Štrbková a Nina Malina, www.medovemotuzy.sk