Penne s tuniakom

Náročnosť: nízka

Pečenie: 25 minút

Potrebujeme na 4 porcie:

1 jarnú cibuľku

1 pretlačený strúčik cesnaku

2 lyžice olivového oleja

1 lyžica masla

soľ

čerstvo zomleté čierne korenie

zväzok petržlenovej vňate

vetvičku tymiánu

2 malé konzervy tuniaka vo vlastnej šťave

400 g penne

Postup:

  1. Polovicu cibuľky, bielu časť, pokrájame nadrobno a cesnak pretlačíme. Na panvici rozpálime 2 lyžice olivového oleja,, cibuľku a cesnak, opražíme. Pridáme dve konzervy tuniaka, prehrejeme.
  2. Do nádoby na mixovanie dáme tuniakovú zmes, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, tymián, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, lyžicu masla a raozmixujeme.
  3. Penne naaranžujeme na tanier, pridáme tri lyžice rozmixovanej tuniakovej zmesi a ozdobíme nakrájanou vňaťou z jarnej cibuľky.

Príprava receptu, text, foodstyling, dekorstyling: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk