Perfektný cuketový koláč s čokoládou

Na 1 menší plech treba:

300 až 350 g najemno nastrúhanej cukety

250 g arašidového masla

2 PL medu

50 g nasekanej horkej čokolády

60 g 100% kakaa

3 vajcia

asi 1/2  lyžičky sódy bikarbóny

2 banány

1 lyžičku vanilkovej esencie alebo dreň z vanilkového struku

Vo výkonnom mixéri rozmixujeme arašidové maslo, banány, med, kakao, vajcia, sódu a vanilkovú esenciu. Do zmesi už len vareškou zamiešame nastrúhanú cuketu a nasekanú čokoládu. Pripravené cesto vylejeme do hlbokého menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C sa upečie približne za 35 minút. Po upečení odporúčam vybrať aj s papierom z plechu a nechať vychladnúť na mriežke, aby sa zospodu nespotil. Ja som ho dala potom ešte vychladiť aj do chladničky, ale určite sa dá jesť aj vlažný.

 

Recept pripravila, nastajlovala a svojím mobilom pre vás odfotila Nina Malina