Pesto s medvedím cesnakom

Potrebujeme na 1 pohár:

2 hrste medvedieho cesnaku
50 g mastrúhaného parmezánu
50 g mandlí alebo píniových orieškov
150 ml panenského olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a čili paprička

Postup:

Česrstvo nazbieraný medvedí cesnak opláchneme, odstopkujeme, necháme odkvapkať.
Zelené lístky natrháme na kusy a dôkladne rozmixujeme.
Pridáme v sekáčiku nasekané orechy, nastrúhaný syr a opäť dôkladne rozmixujeme. Dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a čilipapričkou, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a premiešame. Naplníme do 250 ml pohára, zatvoríme a skladujeme v chladničke. U nás vždy vydrží len do druhého dňa. 

Natierame si ním hrianky, pridávame do cestovín alebo len - tak maškrtíme lyžičkou. :-)