Pikantné cesnakové výlomky podľa Silvie Horeckej

Potrebujeme:

200 g cesnakových výlomkov z mladého cesnaku
500 ml extra panenského olivového oleja
2 lyžičky mletej kurkumy
čierne korenie v mlynčeku
čili v nádobke s mlynčekom, aby sme ho mohli čerstvo namlieť

Postup:

Cesnakové výlomky umyjeme, vysušíme utierkou a nakrájame asi na pol centimetrové kúsky. V malom hrnci zohrejeme olivový olej tak, aby sme doň mohlil ponoriť prst a nepopálili sa :-). Potom odstavíme, pridáme kurkumu, čerstvo zomelieme čierne korenie, čili. Pridáme výhonky nakrájané asi na pol centimetrové kúsky, preherejeme ich v hrnci a premiešame s koreninami. Zmesou do polovice naplníme trojdecové zaváraninové poháre na zatváranie, ktoré dolejeme doplna extra panenským olivovým olejom, pridáme pol lyžičky himalájskej soli, zatvoríme a uložíme do chladničky. Až do ďalšej sezóny môžeme pridávať na hrianky, cestoviny, do polievok či pomazánok.  

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková a Martin Štrbka, www.medovemotuzy.sk