Placky s medvedím cesnakom a jogurtovým dipom

Príprava: 40 minút

Potrebujeme: 2 vajíčka, 1 lyžičku soli, 2 lyžice nastrúhaného parmezánu, 500 ml kozieho mlieka, 250 g hladkej špaldovej múky, 2 hrste mladých lístkov medvedieho cesnaku alebo čerstvého špenátu, 3 lyžice nasekanej pažítky, domácu bravčovú masť na vyprážanie

Na dip: 100 g ovčieho jogurtu,  strúčik cesnaku, 250 g plnotučného tvarohu, vetvičku kôpru, medvedí cesnak, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie

Rozšľaháme vajcia, soľ, parmezán a mlieko, postupne pridáme múku. Cesto necháme asi pol hodinku odpočívať, primiešame nakrájaný medvedí cesnak alebo lístky špenátu a nasekanú pažítku. Do jogurtu s tvarohom zmiešame prelisovaný cesnak a najemno nasekané bylinky. Liatinovú panvicu potrieme masťou a dozlatista opečieme placky. Podávame teplé, posypané pažítkou a špenátom s bylinkovým dipom a kozou srvátkou.
Recept pripravila, nastajlovala a odofotila: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk