Rýchla hrnčeková bublanina so slivkami

Príprava: 10 minút
Pečenie 30 minút

Potrebujeme na 1 menší plech

1 hrnček hladkej špaldovej múky
1 hrnček celozrnnej špaldovej múky
1 balenie bezfosfátového prášku do pečiva
3/4 hrnčeka pastovaného repkového medu Medové motúzy
1/2 kocky masla (125 g)
1 hrnček mlieka
2 lyžice bieleho jogurtu
2 vajcia
12 čerstvých sliviek
práškový cukor na posypanie

Postup:

1. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Plech veľkosti asi 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie.

2. Čerstvé slivky umyjeme, osušíme, rozpolíme a odkôstkujeme.

3. Do misy preosejeme obe múky, zmiešame s práškom do pečiva, pridáme med, vmiešame maslo, mlieko, jogurt a vajcia.

4. Vymiešame hladké cesto a vylejeme ho na plech.

5. Na vrch koláča poukladáme rezom nahor slivky .

6. Pečieme 20 až 30 minút dozlatista.