Rýchla tekvicová štrúdľa

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk

Príprava: 25 minút,

Potrebujeme:

1 muškátovú tekvicu
100 g slnečnicového medu Medové motúzy
2 lyžičky mletej škorice
80 g rozpusteného masla
100 g najemno nastrúhaných piškótpráškový cukor na posypanie
1 balenie štrúdľového cesta

 tekvicovastrudlasmedomingrediencie.jpg

Postup:

  1. Muškátovú tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Budeme potrebovať asi 1 kg nakrájanej tekvicovej dužiny.
  2. Rúru vyhrejeme na 180 ˚
  3. Štrúdľové cesto rozdelíme na dve časti, cesto potrieme rozpusteným maslom a posypeme postrúhanou tekvicou. Tekvicu posypeme pomletými piškótami, škoricou a polejeme medom.
  4. Zrolujeme dve štrúdle, potrieme zvyšným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 45 minút.
  5. tekvicovastrudlas medom.jpg