Rýchly grilovaný baklažán s jogurtovým dipom

Náročnosť: nízka

Príprava: 15 minút

Potrebujeme pre 4 osoby:

200 g gréckeho jogurt
soľ
3 lyžice sezamovej pasty tahini
1 strúčik cesnaku
šťava z jedného citróna
za hrsť čerstvej mäty, koriandra a petržlenovej vňate
2 veľké baklažány
2 lyžice olivového oleja

Postup:

Na omáčku zmiešame jogurt, štipku soli, tahini, cesnak, citrónovú šťavu a bylinky.
Baklažány nakrájame na dvojcentimetrové plátky, osolíme, necháme štvrť hodiny stáť a potom ich utrieme papierovou utierkou. Pokvapkáme olivovým olejom. Z každej strany grilujeme tri minúty.

Baklažán podávame s jogurtovo - bylinkovou omáčkou.

Príprava receptu, foto, text: Jana Štrbková, www.medovmotuzy.sk