Rumové cupcakes

Na asi 12 cupcakes potrebujeme:

75 g masla

75 g trstinového cukru

3 vajcia

40 ml mlieka

50 ml rumu

1 lyžička vanilkového extraktu

150 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)

štipka soli

1 lyžička prášku do pečiva

Na krém treba:

150 ml mlieka

50 ml rumu

1 balíček vanilkového pudingového prášku

150 g masla

Postup:

Maslo vyšľaháme poriadne s cukrom, ďalej zašľaháme po jednom vajcia, mlieko, vanilkový extrakt a rum. V druhej mise spojíme múku, soľ a prášok do pečiva. Do tekutej zmesi veľmi krátko zašľaháme múčnu zmes. Rozdelíme ju do papierových košíčkov rozdelených v mafinovom plechu. Pečieme pri 175 °C asi 20 až 25 minút. Narástli v košíčkoch dosť nerovnomerne, ale čuduj sa svete, keď sú trochu pripité.

Na krém zohrejeme 150 ml mlieka, vo zvyšnom mlieku aj s rumom rozmiešame pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Treba ho preložiť do misy, prikryť celkom tesne potravinárskou fóliou, to aby sa na vrchu nevytvorila koža. Po vychladnutí pudingu najprv v mise vyšľaháme maslo a po lyžiciach primiešame aj puding. Ak je krém príliš riedky, treba ešte pridať maslo, ak sa zdá byť príliš hustý, tak pomôže rum. Potom ho dáme na 30 minút vychladiť do chladničky.

Na vychladnuté mafiny pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame rumový krém.