Rybací krém

Príprava: 90 minút

Potrebujeme na 6 porcií:

500 g rybacích odrezkov a vnútorností, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 60 g cibule, 50 g masla, 120 g varených zemiakov, muškátový oriešok, soľ, 150 ml smotany na šľahanie, zväzok petržlenovej vňate

Postup:

  1. Rybacie odrezky, vnútornosti a cibuľu uvaríme v osolenej vode asi hodinu. Nepotrebujeme veľa vývaru. Uvarené mäso precedíme, oberieme a spolu s vnútornosťami nakrájame.
  2. Rovnomerne nastrúhanú koreňovú zeleninu a najemno nakrájanú cibuľu krátko osmažíme a podusíme na masle, okoreníme nastrúhaným muškátovým orieškom a zalejeme rybacím vývarom. Ppodľa chuti dosolíme a varíme na silnom ohni asi 15 minút, kým zelenina zmäkne.
  3. Pridáme časť hrášku, varené najemno nastrúhané zemiaky, ktoré polievku spolu so zeleninou zahustia. Všetko krátko povaríme a pomocou tyčového mixéra polievku dôkladne rozmixujeme. Pridáme smotanu, o braté kúsky rybacieho mäsa a posekanú petržlenovú vňať.

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk