Slimáčiky z lístkového cesta s olivovou plnkou

Príprava: 25 minút + čas na chladenie

Pečenie: 20 minút

Potrebujeme na asi 20 kúskov:

100 g čiernych olív, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 paradajky nakrájané nadrobno, 4 plátky sušených paradajok naložených v oleji, 1 lyžičky pražených píniových orieškov, múku na posypanie, 250 g chladeného lístkového cesta, 1 vetvička tymiánu, 1 rozšľahané vajíčko

Postup:

Olivy a cesnak rozmixujeme, pridáme paradajky píniové oriešky, pridáme pár kvapiek olivového oleja.

Dosku zľahka pomúčime, rozvinieme cesto veľké asi 25,5 x 25,5 cm. Cesto natrieme olivovým pyré, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, lístkami tymiánu. Cesto zvinieme do pevnej rolády najtenšie, ako je možné. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať na chladnom mieste asi hodinu.

Rúru predhrejeme na 200 °C. Rozšľaháme vajíčko a rolku nakrájame na slimáčiky široké asi 1 cm., uložíme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rozohriatej rúre asi 15 – 20 minút dozlatista. Servírujeme teplé alebo izbovej teploty.

Recepty pripravila a odfotila: Jana Štrbkková, www.medovemotuzy.sk