Slimáčky z lístkového cesta s paprikovou plnkou

Náročnosť: nízka

Príprava: 25 minút + čas na chladenie

Pečenie: 20 minút

Potrebujeme na asi 20 kúskov:

100 g červenej papriky, múku na posypanie, 250 g chladeného lístkového cesta, 75 g kozieho syra izbovej teploty, 1 vetvička tymiánu, 1 rozšľahané vajíčko

Postup:

Červenú papriku umyjeme, necháme osušiť a rozmixujeme ju na pyré.

Dosku zľahka pomúčime, rozvinieme cesto veľké asi 25,5 x 25,5 cm. Cesto natrieme paprikovým pyré, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme rozdrveným kozím syrom a lístkami tymiánu. Cesto zvinieme do pevnej rolády najtenšie, ako je možné. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať na chladnom mieste asi hodinu.

Rúru predhrejeme na 200 °C. Rozšľaháme vajíčko a rolku nakrájame na slimáčiky široké asi 1 cm., uložíme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rozohriatej rúre asi 15 – 20 minút dozlatista. Servírujeme teplé alebo izbovej teploty.

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk