Tvarohovo-jablkové knedle

Príprava: 45 minút

Varenie: 12 – 13 minút

Potrebujeme na 4 porcie:


4 jablká

250 g mäkkého tvarohu

60 g masla

2 vajcia

300 g hrubej múky

½ lyžičky škorice

1 prášok do pečiva

štipku soli

škoricu, cukor, kyslú smotanu na podávanie

Postup:

1. Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadrovníkov a nahrubo nastrúhame.

2. 250 g mäkkého tvarohu vymiešame so 60 g masla, zapracujeme 2 vajcia, asi 300 g hrubej múky, ½ lyžičky škorice, 1 prášok do pečiva a štipku soli, nakoniec jablká. Ak sa z cesta stále robia zle guličky, prisypeme ešte o trochu hrubej múky viac.

3. Z cesta vytvoríme štvorcentimetrové guľôčky a 12 – 13 minút ich varíme v osolenej vode. Skvelo chutia so škoricou, s cukrom a kyslou smotanou.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text, foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk