Varené andré s medom

Varené andré s medom

Odrodu červeného vína andré milujem pre jeho chuť zrelých trniek a trpkosť, ktorá sa usadí na jazyku aj podnebí. Vynikajúca vínna réva tohto druhu sa pestuje v malokarpatskej oblasti a tak toto víno zoženiete u každého dobrého vinára v okolí Malých Karpát. Čím menšieho, tým lepšie, lebo sa so svojím vínkom dôkladnejšie „pomazná“. Už samotná táto odroda je čarovná, no keď si z nej pripravíme varenú dobrotu, podmaní si aj tie najmaškrtnejšie jazýčky.

Príprava: 20 minút

Potrebujeme:

1 l červeného vína odroda André, 5 lyžíc medu, 1 celú škoricu, 1 lyžicu klinčekov, 4 kusy badyánu, plátky pomaranča na ozdobu.

Postup:

Do hrnca nalejeme víno, pridáme korenia a privedieme do varu. Plameň stiahneme na minimum. Do hrnčeku dáme med (alebo medovinu), ktorý necháme ohriať vo vodnom kúpeli, aby bol tekutý a naporcujeme ho do pohárikov. Potom ho zalejeme horúcim vínom s korením. Každý pohárik ozdobíme nakoniec plátkom pomaranča.

Prtíprava receptu, foodstyling, dekorstyling: Nina Malin, text, foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk