Veľkonočný zajačik

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk

Náročnosť: nízka

Príprava: 15 minút

Pečenie: 50 – 60 minút

Potrebujeme na 1 formu:

60 g zmäknutého masla + na vymastenie formy

Strúhanku na vysypanie formy

125 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

3 veľké vajcia

250 g hladkej múky

2 lyžičky prášku do pečiva

250 ml šľahačkovej smotany (33%)

100 g hrozienok sparených a potom namočených v rume či v portskom víne

 

Postup:

  1. Rúru vyhrejeme na 175˚C, maslom vymastíme a strúhankou vysypeme formu.
  2. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo so všetkými cukrami a jedno po druhom zašľahávame vajcia. Do vyšľahanej hmoty po častiach preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme smotanu, scedené hrozienka a premiešame.
  3. Cesto vylejeme do formy, malo by siahať asi centimeter po jej okraj.
  4. Pečieme v predhriatej rúre asi 50 minút dozlatista. Baránka vyberieme z rúry, zabalíme na chvíľu do vlhkej utierky a keď trochu vychladne, opatrne barančeka vyklopíme a necháme na mriežke vychladnúť.