Yogi čaj

Príprava: 20 minút

 Tisíc rokov stará indická receptúra na posilňujúci nápoj bola stáročia obostretá rúškom tajomstva. Milujem túto zmes silného čierneho čaju a hrejivých korenín. Pomáha mi počas finišujúcej zimy zahriať sa, navyše si ho dochucujem medom sladkým ako vášeň. Okrem toho, že udržiava vitalitu, prečisťuje organizmus a udržiava vo vynikajúcej kondícii imunitu.

Potrebujeme:

½ litra vody, 3 kúsky celej cejlónskej škorice, asi 3 – 4 centimetrový kus čerstvého zázvoru, ½ lyžičky klinčekov, ½ lyžičky semien kardamónu, štipku mletého bieleho korenia, ½ litra mlieka (najlepšie kozieho), 3 lyžice medu, 2 lyžičky kvalitného čierneho čaju (z Nepálu alebo indického Ásámu)

Postup:

Korenia rozdrvíme v mažiari,. Zázvor nastrúhame. Necháme 5 minút povariť a pridáme čierny čaj. Po piatich minútach prilejeme mlieko a nápoj privedieme k bodu varu. Akonáhle sa hladina začne dvíhať, odstavíme ho. Po piatich minútach lúhovania precedíme cez sitko a dosladíme medom.

Príprava receptu, foodstylin, dekorstyling: Nina Malina, text a foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk