Zasnežená torta

Príprava: 40 minút, pečenie: 18 minút
Potrebujeme na 2 tortové formy s priemerom 20 cm:

Na cesto:
8 vajíčok izbovej teploty

330 g trstinového cukru

3 lyžičky vody z pomarančových kvetov

300 g hladkej múky

1 lyžicu bezfosfátového prášku do pečiva

240 g mletých mandlí

2 lyžice pomarančovej kôry
200 g masla

Na plnku:
100 g masla
250 g termizovaného tvarohu

250 g ricotty

1 lyžičku vanilkového extraktu

200 g práškového cukru

Na chrumkavú posýpku:
80 g mandľových lupienkov
80 g práškového cukru

2 lyžice vody

Postup:
Dve formy na pečenie s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie.
Rúru vyhrejeme na 160 °C. Vajíčka, cukor a pomarančovú vodu šľaháme elektrickým mixérom asi 18 minút, kým nám nevznikne hustá hmota. Pridáme múku, kakao a premiešame. Potom pridáme pomleté mandle, pomarančovú kôru a maslo a šľaháme dohladka.

Zmes nalejeme do pripravených foriem a pečieme asi 45-50 minút. Vyberieme z rúry. Zvýšime teplotu na 180 °C.

Vytvoríme si mandľovú posýpku. Mandle, cukor a vodu zmiešame. Zmes nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 12 minút dozlatista. Dáme vychladnúť.

Pripravíme si plnku. Maslo, termizovaný tvaroh, ricottu a vanilkový extrakt šľaháme mixérom asi 8 minút. Pridáme cukor šľaháme ďalších 8 minút, kým nie je plnka nadýchaná.
Horizontálne prerežeme oba korpusy. Na každý plát natrieme plnku a posypeme upečenými mandľami. Postup opakujeme a vrchný plát natrieme plnkou tiež. Vrch ozdobíme mandľami, rozmarínom a vianočnými ozdobami.